Strony

17 maj 2013

Racuchy z otrębami i jabłkiem


Co łączy trzy ostatnie przepisy?Wszystkie  są z otrębami:)
Przepis na te pyszne placuszki znalazłam
na opakowaniu otrąb owsianych Sante.
Smakują i dorosłym i dzieciom.

Składniki na ok. 10 sztuk:
1 szklanka maślanki (kefiru lub jogurtu)
1 jajko
1 łyżka brązowego cukru
1/2 szklanki otrąb owsianych
1/2 szklanki mąki pszennej
1 duże jabłko
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

cukier puder do posypania

Jajko utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać maślankę, mąkę, proszek i otręby.
Całość wymieszać i dodać pokrojone w  kosteczkę jabłko.
Ciasto smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Posypać cukrem pudrem.


* nie jest to wpis sponsorowany:)

2 komentarze:

  1. Racuchy-smaki z dzieciństwa. :) Najbardziej lubię właśnie nadziane placuchy :D

    OdpowiedzUsuń
  2. racuszki z jabłkami, najlepsze !! pychotka <3

    OdpowiedzUsuń