Strony

27 lis 2011

Kąski z kurczaka w panierce nachos


Chrupiące kąski z kurczaka, które
możemy podać jako przekąskę
z jakimś dipem lub salsą.

Składniki dla 3-4 osób:
1 pierś z kurczaka (500g)

Składniki na panierkę:
1/2 opakowania nachos
(chipsów z tortilli)-ok. 100g
1/2 -1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
1 jajko
mąka, sól

Mięso pokroić na kawałki.
Posypać lekko solą.
Chipsy wsadzić do blendera
i drobno zmielić (na okruszki:)
Dodać pieprz kajeński (jeśli lubimy
delikatniej 1/2 łyżeczki, jeśli
pikantniej dodać 1 łyżeczkę).
Mięso panierować kolejno w
mące, roztrzepanym jajku i chipsach.
Na patelni rozgrzać oliwę.
Smażyć kąski z obydwóch stron
na złoty kolor (lub upiec w piekarniku).

2 komentarze:

  1. Mmm, chrrrrupiące :] Na co dzień przyrządzam kurczaka tylko w przyprawach, bez panierki, ale na wyjątkowe okazje zawsze się skuszę na jakiś nadzwyczajny dodatek. Ten wygląda wyjątkowo smakowicie :]

    OdpowiedzUsuń
  2. wspaniałe kąski w sam raz na imprezkę :)

    OdpowiedzUsuń