Strony

26 wrz 2011

Okulary z parówkami


Kolejna propozycja
na przekąskę

z ciasta francuskiego.
Tym razem postawiłamna parówki:))

Składniki na ok. 11 sztuk:
1 opakowanie ciasta francuskiego
(u mnie świeże-275g)
3-4 parówki
ok. 15dag żółtego sera
1 jajko

Parówki ugotować i ostudzić.
Ciasto francuskie rozwinąć.
Posmarować białkiem.
Posypać startym na tarce serem.
Po obydwóch bokach położyć
parówki, ciasto zwinąć do wewnątrz
(tak jak na fot.1)
W miejscu złączenia posmarować
dodatkowo białkiem i mocno przycisnąć.


Teraz roladkę pokroić na plastry
(tak jak fot.2)
Ułożyć na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia i posmarować
żółtkiem zmieszanym z 1 łyżą mleka.
Piec ok. 20 minut w 200 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz