Strony

4 lip 2011

Zupa koperkowa z makaronem


Taka zupa na tak letnią pogodę
jak dzisiejsza jest jak
najbardziej
odpowiednia. Gdyby było cieplej można
by
zaserwować chłodnik ale przy dzisiejszej temperaturze
przyda się raczej coś na rozgrzewkę:)

Składniki na ok 4 osoby:
1L bulionu drobiowego (najlepiej
ugotować samodzielnie
ale może
być ostatecznie z bulionetki)

mały pęczek koperku
sól, pieprz

150g kwaśnej śmietany
200g makaronu (u mnie nitki)

Do bulionu dodać posiekany koperek.
  Śmietanę (nie prosto z lodówki) lekko
posolić dodać 1 łyżkę mąki
i wlać
do zupy energicznie mieszając.

Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.

 Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Zupę podawać z makaronem.


1 komentarz:

  1. chetnie bym sie wprosila na miseczke takiej pysznej zupki:)

    OdpowiedzUsuń