Strony

17 sie 2010

Naleśniki z tuńczykiem



Witam po dłuższej przerwie. Ostatnio brakuje mi
czasu
na nowe wpisy ale zapewniam,
że
niedługo powinno się to zmienić:)

Dzisiaj proponuję naleśniki
w nieco innym wydaniu.
Przepyszne, pożerane przez nas
w zastraszających ilościach.
Przepis pochodzi z

Składniki:

gotowe naleśniki 4-5 sztuk

Składniki na farsz:
1 puszka tuńczyka 2 średnie cebule
ok. 10dag żółtego sera

Składniki na sos: musztarda
majonez
keczup Najpierw usmażyć naleśniki.
Nie podaję przepisu

bo pewnie każdy ma swój wypróbowany.
Tuńczyka odsączyć, wymieszać
z drobno
posiekaną cebulą.
Ser żółty zetrzeć na tarce.

Naleśniki nadziać tuńczykiem,
posypać
żółtym serem.
Następnie zwinąć i przesmażyć na patelni.
Składniki na sos wymieszać
w proporcji 1:1. Gotowe naleśniki podawać z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz