Strony

20 lip 2010

Chrupiące kąski z kurczaka


Kąski czyli kawałki
kurczaka w złocistej panierce
.Doskonale smakują z
różnymi dipami
np. czosnkowym.

Składniki:

1 duża pierś z kurczaka
1 jajko
2 szklanki płatków
kukurydzianych


Składniki na marynatę:

3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki miodu
3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki musztardy
5 łyżek oleju
sól, pierz

Mięso pokroić na kawałki.

Wielkość wg. uznania.
Składniki na marynatę wymieszać.

Włożyć pokrojone mięso
i
odstawić do lodówki na kilka godzin.
Im dłużej tym lepiej. Płatki rozkruszyć wałkiem,
jajko wbić na talerz i lekko ubić.
Panierować kurczaka
w jajku
a potem w płatkach.
Układać na wyłożonej papierem
do pieczenia blaszce.
Piec w nagrzanym do 200 stopni
piekarniku ok. 15 minut.


5 komentarzy: